Psí lékárnička

Každý z nás má doma jistě alespoň nějaké léky na bolest, náplasti a obvaz na případné krvácení či desinfekci na rány. Lékárnička je i povinnou výbavou každého auta, máte ale psí lékárničku? Pokud ne, my vám poradíme, čím ji vybavit!

Na doma i na cesty

Pokud máte doma psího miláčka, rozhodně doporučujeme zařídit lékárničku i pro něj. Nikdy totiž nevíte, kdy Vašeho psího miláčka přepadne akutní průjem, začnou mu hnisat oči nebo si na procházce vrazí něco do polštářku tlapky. Lékárničku doporučujeme vozit s sebou, pokud se svým psem cestujete.

Informace jsou potřeba!

Doporučujeme pořídit skladnou taštičku na zip s průhlednou kapsou, pod kterou bude kontakt na Vašeho veterináře a vložen očkovací průkaz. V očkovacím průkaze je schéma veškerého očkování, které má Váš pejsek za sebou. Výhodou je, že vše budete mít pohromadě a nebudete muset očkovací průkaz v nepříjemných situacích hledat.

Nezbytný obsah psí lékárničky

V psí lékárničce bychom měli vždy najít něco, čím otřeme, vyčistíme, vydezinfikujeme a zalepíme. Na otření můžeme použít vatové čtverce nebo buničinové polštářky - ty jsou menší a jsou vhodné například k otření očí. K otření očí je vhodná pro psa borová voda.

Na vyčistění ran je dobré použít výše zmíněné vatové čtverce a dezinfekci. Další “povinnou” výbavou psí lékárničky by mělo být obinadlo, náplasti a menší nůžky.

V létě oceníte mít po ruce po dlouhé procházce pinzetu nebo kleštičky na vytahování klíšťat. Pinzetu využijete i v případě, kdy si Váš chlupáč vrazí do tlapky osinu, třísku nebo k vytažení jiných “nezvaných” předmětů. Pinzetu po použití vždy pečlivě vydezinfikujte!

Dobrým pomocníkem je fyziologický roztok a injekční stříkačka. Slouží k vypláchnutí a vyčištění špíny a dalšího znečištění z ran.

Černé uhlí i pro psa

Nepříjemný průjem bohužel může potrápit i Vašeho psího miláčka. Pro tyto nepříjemné situace doporučujeme mít v psí lékarničce zásobu živočišného uhlí, použít můžete i prášek Smecta rozpustnou ve vodě.

Samozřejmě že se obsah psí lékárničky může lišit v závislosti na plemene psa a preferencí majitele. Nezapomeňte ale, že na nepříjemné situace, kdy Vašeho pejska něco bolí nebo se mu stane úraz, je tu pojištění PetExpert. Díky pojištění PetExpert budou vyléčeny všechny psí bolístky bez utrpení Vaší peněženky. :-)