Jsi blázen když pojišťuješ svého psa

I toto slýchají lidé, kteří mají pojištěného svého mazlíčka. Jsou opravdu blázni? Nebo jsou blázni Ti, kteří naopak své čtyřnohé kamarády nepojistí? Jak to pak vypadá ve chvíli, kdy zvířecí miláček onemocní a jeho majitel čelí u veterináře volbě, zda zaplatit více než desetitisícovou léčbu, či nezaplatit?

V porovnání s ostatními evropskými státy se ceny u veterinářů v České republice pohybují na velmi podobné úrovni, ale pojištění mazlíčků se v České republice zatím dostává do povědomí.

Pokud bychom se chtěli srovnávat například s Velkou Británií, ve zvířecím pojištění velmi zaostáváme. Majitelé čtyřnohých kamarádů v Anglii berou pojištění veterinární péče jako samozřejmost. A dá to rozum, my sami si platíme zdravotní pojištění a pojišťujeme si “nejcennější” věci - auta, domy, byty. Pes je právoplatným členem rodiny a nerozlučným, věrným parťákem, který si zaslouží tu nejlepší péči!

Léčba mazlíčků opravdu není nic levného!

Pokud se budeme bavit o běžných nemocech, kde vystačí jednodušší diagnostika a zdravotní problém je vyléčen nebo vyřešen v krátké době, ceny se u veterinářů v těchto případech pohybují v řádech sto korun nebo několik tisíc. Možná teď si sami pro sebe řeknete, že to Vaše peněženka v pohodě zvládne.

I mazlíčci mohou být hodně nemocní. Nejčastěji v ordinacích řeší gastro potíže, kožní problémy a ortopedické problémy. Méně časté, ale velmi drahé, jsou pak úrazy. Fraktura s diagnostikou, operací a rekonvalescencí se vyšplhá klidně i na 40 - 50 000 Kč. Léčba průjmu či zvracení může stát páníčka i 5 000 Kč.

Podobných případů bychom mohli vyjmenovat několik, kde se bavíme o nákladech za veterinární léčbu v řádech několika desítek tisíc korun a tyto sumy už zasáhnou každý rozpočet. Pojištěnci PetExpert vědí, že mají krytá záda, protože PetExpert, jako jediné pojištění, platí za klienty přímo v ordinaci. Páníček tak platí na místě pouze spoluúčast z celého případu.

Proč by měl každý pojistit svého mazlíčka od malička

Nikdo nechceme čelit situaci, že na léčbu pejska či kočičky nebudeme mít peníze. Od toho je tu právě pojištění, které za Vás zaplatí velkou část nákladů. Vy se pak pak můžete soustředit jen na svého mazlíčka a otázku peněz neřešit.

Možná si řeknete, že to nebude potřeba. Ale věřte, že ve chvíli, kdy je problém na světě, na pojištění už může být pozdě. Logicky nelze pojištění uplatnit na již existující nemoc či úraz, ale jen na události vzniklé po vstupu do pojištění a uplynutí určité doby.

Pro své miláčky jen to NEJ!

My chceme v těchto těžkých chvílích odlehčit právě od myšlenek a otázek typu: “Budeme na to mít?”, “Počkáme, třeba se to zahojí samo”, “To zase bude peněz, nevím, jak to zaplatím”. Myslete dopředu a pojistěte své čtyřnohé parťáky, díky pojištění mu totiž můžete dopřát tu nejlepší péči!