Jak na podzim podpořit psí imunitu

Podzimní počasí nás už ovládlo v plné síle a právě v období podzimu a zimy je potřeba dbát na imunitu. Posílení imunity se týká nás všech a rozhodně bychom to neměli podcenit ani u našich čtyřnohých parťáků. Víte, jak imunitu u psů posílit? Máte pro Vás několik tipů a rad!

Dostatek pohybu je základ

Úplně nejdůležitější je dostatečný a pravidelný pohyb. Pohyb se zkrátka klíč ke zdraví, protože podporuje správnou funkci plic, srdce a dalších životně důležitých orgánů. Dostatek pohybu rovněž zabraňuje obezitě u psa, která ohrožuje hlavně psí seniory. Psa je tedy nutné brát na pravidelné procházky a zapojit ho do pohybových aktivit.

Pozor na vhodné krmivo!

Dalším důležitým pomocníkem v podpoře imunity je výběr správného krmiva. Krmivo je vhodné vybírat dle rasy, váhy a věku psa. Psí senior rozhodně potřebuje jiné složení krmiva, než je krmivo určené pro psího juniora. Na trhu je dnes nepřeberné množství konzerv, kapsiček a granulí různých značek. Rovněž pro psy existují různé doplňky stravy, které je možné s krmivem kombinovat.

Stres je velký nepřítel

Stres je nepříjemný nejen pro nás, ale také pro naše čtyřnohé miláčky. Různé stresové situace mohou oslabit psí imunitu a pes pak může být mnohem více náchylnější k nemocem. Rozhodně stresové znaky, ke kterým může patřit ničení věcí po odchodu z domova, vyprazdňování, vytí nebo štěkot, nepodceňujte. Pes je němá tvář, která nám neřekne, co ho zrovna trápí.

Psí svetry jsou in!

Podzimní počasí umí být pěkně zrádné a zakročit nás můžou i mrazíky. Pokud vlastníte zimomřivého psa nezapomeňte na psí obleček. Psí oblečky jsou rovněž vhodné pro malá psí plemena a psí seniory.

Zuby, zuby, zuby a zase ty zuby!

Pravidelná péči o psí chrup může pomoct před tvorbou zubního kamene, který je u psů velmi častý. Zubní kartáček a pasta určená pro psy je dnes už samozřejmostí, péči o psí chrup můžete doplnit různými pamlsky nebo hračky, které čistí mezizubní prostory.

Pravidelné očkování a prohlídky

Správná péče o psa zahrnuje velmi důležité očkování proti psím nemocem. To je třeba dodržovat dle pravidelných intervalů, které stanoví veterinární lékař.

Nicméně je třeba si uvědomit, že pravidelné očkování a prohlídky u veterináře nezaručí to, že Váš pes náhle neonemocní nebo se nezraní. Právě na tyto neočekávané situace je tu pojištění PetExpert, které zajistí pejskovi tu nejlepší možnou péči a Vám ušetří peníze a starosti. :-)