Jak bezpečně převážet mazlíčky

Převoz psa v autě? Jedině bezpečně!

Patříte k těm majitelům, kteří pravidelně vozí v autě svého mazlíčka s sebou do práce. Nebo jezdíte autem na výlety a Váš čtyřnohý kamarád jezdí s Vámi? Pokud je pes nadšeným spolujezdcem, určitě byste měli vědět, že nesprávným převozem ohrožujete život nejen jeho ale celé posádky jedoucí v autě!

Takhle rozhodně ne!
Sedící pes vzadu na sedačkách vykukující z okýnka, protože to má rád nebo sedící u spolujezdce pod nohama či pes vzadu v kufru na volno? Tak takto rozhodně ne. V těchto případech opravdu hazardujete a to i v případě, že jedete krátkou vzdálenost. Protože i cestou do cíle, který je “za rohem”, se může stát nehoda, která vážně zraní psa nebo kohokoliv v autě či může jakéhokoli člena posádky stát život.

Pes je Váš člen rodiny a stejně jako Vy má právo na bezpečnou jízdu. Pokud se pes může po autě pohybovat na volno, může se stát, že se Vám připlete do řízení - k řadící páce, do výhledu nebo k pedálům, rovněž prudké zabrzdění může psa ohrozit. Buďte ohleduplní nejen k sobě ale i k svému čtyřnohému parťákovi.

A jak je to tedy správně? Zde je pár tipů!
Malá a střední plemena doporučujeme převážet v interiéru automobilu - na zadních sedadlech. Na zadní sedadla je možné pořídit speciální potah, který zabraní ušpinění sedaček. Psa připoutejte speciálním postrojem přímo do spínače pásů. Upozorňujeme, že běžný postroj, který používáte na každodenní procházky, není vhodný, jelikož jeho řemínky jsou daleko tenčí. Postroj pro psy používaný do auta má silné, široké a polstrované řemeny, aby Vašeho psa, co nejlépe zabezpečil.

V interiéru je možné použít i speciální cestovní sedačku na zadní sedadla, která se pevně upoutá bezpečnostním pásem a pes sedí v této sedačce, ke které je připoután.

Velká plemena většina majitelů převáží v kufru auta. Je pro pro psa pohodlnější a rozhodně bezpečnější. Nejlepším a nejbezpečnějším způsobem převozu velkého plemene psa v kufru je umístění psa do speciální přepravky. Tu je potřeba v kufru auta zafixovat, aby nedocházelo k jejímu pohybu a pes se cítil bezpečně. Váš milovaný pejsek nemusí být nadšený z tohoto přechodného “zavření”, věřte ale, že je to pro jeho bezpečnost.

Za bezpečný převoz ještě ušetříte!
Třešní na dortu dodržování bezpečnosti v případě převozu Vašeho psa je vyhnutí se pokutě, která se v případě nepřipoutaného psa může vyšplhat až na dva tisíce korun.

Tak šťastnou cestu!