Na co si dát pozor při koupání psa venku

Léto už pomalu klepe na dveře a již nějaký čas nám dny zpříjemňují letní teploty. To samozřejmě láká všechny milovníky vody včetně těch čtyřnohých. Pokud tedy máte doma psího vodního nadšence, měli bystě vědět, že i ve vodě číhá spousta nástrah a na co je vhodné si dát pozor. My vám poradíme čeho se vyvarovat, abyste si užili se svým psem letní dny a bezpečné koupání naplno.

Bezpečnost nade vše!

Ke koupání vybírejte místa, která už znáte nebo pokud se rozhodnete vyrazit na místo nové, zkontrolujte, zda psovi ve vodě nehrozí nebezpečí. Na dně může být ukryto mnoho předmětů, které psa mohou zranit. Rovněž je vhodné před vstupem do vody zkontrolovat její kvalitu. Sinice rozhodně nejsou vhodné ani pro koupání psa.

Pomalu a pozvolna!

Pokud váš pes není zrovna nadšený skokan, který do vody ihned skáče, neházejte jej do ni. Můžete ho tak zranit nebo mu způsobit velký stres. Stejně tak je důležité, aby měl pes do vody pozvolný přístup a dostal se bez problémů na břeh.

Buďte ohleduplní!

U vody, kde nebudete jediní, buďte ohleduplní vůči ostatním lidem. Pes by rozhodně neměl otravovat, očichávat či jinak obtěžovat ostatní u vody. Mějte také na paměti, že poblíž vás mohou být i děti, kteří se psů mohou bát. Pes by tedy určitě měl ovládat základní povely za jakýchkoliv okolností a dětí si nevšímat.

Pozor na psa neplavce!

Mnoho lidí se mylně domnívá, že každý pes umí plavat. Je pravda, že mnoho psů jsou již od přírody dobrými plavci a milovníky vody, ovšem najdou se i tací, kterým plavání hned nejde. Dobrým pomocníkem je plovací vesta pro psy, která psím “neplavcům” pomůže.

Sbaleno k vodě se psem!

K vodě se psem rozhodně sbalte i ručník, který bude jenom jeho. Doporučujeme rychleschnoucí, psa je totiž dobré alespoň trochu osušit po každé návštěvě vody. Samozřejmostí je obojek a vodítko, pamlsky nebo oblíbená hračka do vody, která plave. Nezapomeňte ani na pytlíky na psí exkrementy, misku na vodu nebo psí lékárničku pro případ první pomoci.

Bazénům se psem ne!

Se psem se vyhýbejte koupání ve chlorovaných bazénech a dejte přednost přírodním koupalištím jako jsou rybníky, lomy nebo přehrady.


Pokud by vašeho miláčka při vodních radovánkách postihl úraz, nezapomeňte, že pojištění PetExpert se postará o tu nejlepší péči!