Jak správně vybrat veterináře pro Vašeho mazlíčka

Veterinář je neodmyslitelnou součástí vašeho čtyřnohého parťáka po celý jeho život. Stejně jako my si důkladně vybíráme hlavně praktického lékaře, tak je velmi důležité vybrat vhodného a zkušeného veterináře nebo prověřenou veterinární kliniku. Poradíme vám, co je ve výběru veterináře důležité.

Zeptejte se svých nejbližších!

Není nic lepšího než si při výběru veterináře nechat poradit od svých příbuzných nebo přátel. Právě zkušenosti vašich nejbližších jsou těmi nejlepšími recenzemi. Zeptejte se, jakého veterinář navštěvují a zda jsou s ním spokojení. Nezapomeňte, že veterinář bude tím, kdo bude pečovat o vašeho pejska nebo kočičku celý jeho život a musíte mu důvěřovat vy i váš mazlíček.

Čtěte, hledejte a klikejte!

Veterináře můžete samozřejmě hledat i na internetu, kde si můžete pročíst recenze od ostatních lidí. Vyhledávat doporučujeme veterináře hlavně v okolí vašeho bydliště. Rozhodně nikdo nechce jezdit s nemocným či akutně zraněným mazlíčkem velkou vzdálenost. Pokud si nejste jisti výběrem “naslepo”, jeďte se podívat na místo, kde veterinář sídlí.

Non stop provoz je k nezaplacení!

Nemoc ani úraz si bohužel nevybírá den ani hodinu. Proto je také dobré mít informaci o nejbližší veterinární klinice, která má nepřetržitý provoz. Tu můžete mít pouze “v záloze”, pokud váš veterinář ordinuje omezenou pracovní dobu od pondělí do pátku.

Několik specializací pod jednou střechou

Veterinář, který má více specializací nebo veterinární klinika, která má několik odborníků pod jednou střechou, kde každý z nich ovládá svou specializaci, je z hlediska zajištění komplexní péče lepší. Někdy je potřeba při vyšetření a léčení několik odborností, aby váš čtyřnohý chlupáč brzo zase skotačil.

Pojištění a smluvní veterináři

Cesta k veterináři je samozřejmě nepříjemná, pokud se jedná o nemoc nebo úraz. Myšlenky častokrát vedou i k tomu, kolik bude návštěva u veterináře stát. Náklady na veterinární péči každoročně rostou a mohou se vyšplhat do desítek tisíc korun. Zdraví vašeho pejska nebo vaší kočičky by mělo být prioritou a finance až druhořadé. Pokud chcete zajistit svému mazlíčkovi tu nejlepší možnou péči, je vhodné jej pojistit. Napříč Českou republikou je možnost využít pojištění u smluvních veterinářů PetExpert. Pojištěné máme domy, byty nebo auta, pojistěte i svého životního parťáka a dopřejte mu v případě nemoci nebo úrazu tu nejlepší možnou péči.