Jak bezpečně zvládnout dovolenou se psem

Léto je v plném proudu a letní prázdniny jsou pomalu za svojí půlkou, pokud ještě stále nevíte, kde strávíte dovolenou se svým psem, nerozhodneme to za vás, ale poradíme vám, jak ji bezpečně zvládnout a užít si ji na maximum bez zbytečných problémů.

Cestovní doklad pro všechny včetně psa

Ať už se rozhodnete pro dovolenou po Čechách nebo naopak do zahraniční, měli byste mít s sebou pro pejska pas, který zároveň slouží i jako očkovací průkaz. V Čechách je povinností majitele nechat psa řádně a pravidelně očkovat proti vzteklině, stejně tak je v u nás už povinností, aby byl pes řádně označen mikročipem. Pas, řádné očkování a označení čipem je nutné mít i při cestách mimo Českou republiku. Ať se vydáte se psem kamkoliv do zahraničí, doporučujeme si před cestou zjistit, co vyžaduje určitý stát při cestování se psem na jejich území.

Plán cesty je potřeba!

Pokud jste byli zvyklí cestovat sami a vše si rozmýšlet cestou nebo si ještě po cestě vybírat, kde se ubytujete, při cestování se psem musíte mít vše rozmyšlené a zarezervované, protože ne každý hotel je “dog friendly”. Před cestou doporučujeme zarezervovat ubytování, případně pokud se chystáte se psem letět, je potřeba mít platnou rezervaci, která je vázaná na vaší letenku. Přeprava psů letecky není v dnešní době nic neobvyklého, a pokud si vyberete letadlo, je nutné dodržet pravidla letecké společnosti. U moře nebo v kempu je vhodné zjistit, kde jsou psi vítáni nebo kde se nachází psí pláž.

Buďte vybavení!

Na cesty se psem byste měli vzít kromě základních věcí jako je vodítko a obojek ještě:

• Oblíbenou hračku
• Dostatečnou zásobu vody a krmiva
• Sáčky na psí exkrementy
• Kousek domova - deku nebo pelíšek
• Staré prostěradlo nebo ručník - například na utření tlapek apod.
• Psí lékárničku - nepálivá desinfekce, kapky na výplach očí, tampony či kapesníčky, pinzetu nebo kleštičky na klíšťata a obvaz
• Pas s očkovacím průkazem
• Pojištění

Pojistěte na cesty i svého psa!

PetExpert nově nabízí i cestovní pojištění NA CESTY, které se vztahuje na úrazy a akutní onemocnění v zahraničí, které samozřejmě musí nastat až v zahraničí. PetExpert nabízí nejvyšší limity na trhu, vycestovat do zahraničí tak můžete s jednorázovým limitem až 30 000 Kč na cestu. Cestovní pojištění NA CESTY vás nenechá na holičkách ani v případě hospitalizace vašeho zvířete. Spoluúčast je stanovena na 1000 Kč na pojistnou událost.